Vet vi foreldre hva som foregår?

Jeg leste akkurat en artikkel om tre ungdom som samstemte mener at foreldre ikke aner hva som foregår på Snapchat. Det er nok mye mulig. Og takk og lov for det! Jeg vil virkelig ikke vite heller.

Men det jeg vil er å lære mine unger hvordan de skal håndtere sosiale medier og nettbruk. Så trenger jeg ikke vite detaljert alt som skjer.

Men jeg vil at mine unger skal stole nok på meg til at de forteller hvis de opplever noe ubehagelig, gjør noe dumt eller ser noe straffbart.

Jeg tror ikke målet til foreldre bør være å vite alt heller. Veldig mye av det sosiale mellom ungdom foregår på nettet.

Hvis jeg som mamma skulle vært der også, og fått med meg alt så blir det nesten som å ha med mora si på fest. Og DET er vel noe de fleste av oss husker som skrekken. Vi ville jo ikke ha med mamma eller pappa på fest.

Så jeg tror det er helt greit at vi som foreldre ikke er overalt. Men det jeg er opptatt av er at vi lærer ungdommen hvordan de skal opptre på sosiale medier, hva er greit å legge ut, og lære de å si ifra hvis man opplever noe straffbart eller ubehagelig.

Det skal være trygt å snakke med en voksen. Bruk helsesøster, en mamma, en pappa eller en voksen man stoler på. Noen ganger så tenker jeg at min generasjon og mine foreldres generasjon har litt å lære av ungdommen også. Spesielt hvordan opptre på sosiale medier. Her kan faktisk ungdommen mye. De er ikke uten moral og sunn fornuft alle sammen.

Men alle kan vi gjøre dumme ting. Da er det viktig at det er noen å snakke med. Og at man lytter til hverandre.

Jeg vet at hvis jeg ber mine fjerne noe jeg syns er upassende så gjør de det. Og de vet at jeg kan fjerne upassende innhold (eller pinlige) hvis de ber meg om det. Det må gå begge veier.

Det jeg imidlertid ikke helt forstår er de som føler for å sende meg bilder av deler av kroppen sin. Populært kalt «dickpics.» Nå tviler jeg på at de som sender meg sånne bilder leser det her. Så en oppfordring om å droppe det er vel nyttesløst.

Men seriøst lizzzzommm.. jeg blir mer fascinert av det psykologiske bak ønsket om å sende sånne bilder enn fascinert av innholdet. Når man skriver en blogg og har et behov for å dele så blottstiller man seg også litt for alt mulig rart. Det er forresten enormt mange som har et skrivebehov i Norge😊 Jeg leser noen bloggere selv. Ikke alle jeg syns er like morsomme. Men hvis du skal lese en så les Funkygine. Jeg ler så innmari av hennes små videoer sammen med Vegard Harm. Og ikke minst hvor ærlig hun er om graviditet og hvordan det ikke bare er fantastisk å være gravid. Og etter noen graviditeter så kan jeg absolutt si meg enig. Selv om det sårer noen fintfølende fruer. Det får så være:-)