Lekser? Er det bare unødvendig?

 
 

 

Leser stadig vekk innlegg om frustrerte foreldre som vil ha vekk leksene. Jeg er kanskje en av få som ikke er enig i at lekser bare er unødvendig. 

Bare å si det provoserer nok noen. Men det er greit. Kan ikke være enig med alle i alt. 

 

Lekser er ikke bare problemfritt her hjemme. Det er ikke derfor jeg mener at det er greit med lekser. Men jeg har en sønn som trenger å lære seg litt struktur, huske beskjeder og huske hva de har gjort på skolen. 

For han er leksene et hjelpemiddel til det. Jeg er ikke opptatt av at han skal gjøre alt riktig, og jeg forteller han heller ikke riktig svar på leksene. 

Det er ikke viktig for meg at han leverer feilfrie lekser. Det er ikke jeg som skal gjøre leksene heller. Hva lærer han av det?

Ja han blir frustrert når jeg ikke vil gi han svaret. Ja vi krangler. Ja jeg blir oppgitt. 

Men for meg er det en del av oppdragerrollen. Livet er da ikke er dans på roser. 

Jeg mener at han har godt av å feile litt også. Lære seg å tenke selv. 

Lære seg til å bruke det læreren underviser i klasserommet. 

Huske hva de har snakket om på skolen. 

 

Når han har gjort alle leksene så får han beskjed om å se over. Er han fornøyd med det han har skrevet/tegnet?

Hvis ja så stoler jeg på det. Når han får igjen leksene med rettinger så endrer han ofte mening. Jaaa.. kunne kanskje ha brukt litt bedre tid. Åååjaaa var det sånn det var. 

Han lærer litt hver uke😊 

 

Jeg håper jo at han etterhvert finner sin måte å lære på. Mulig det ikke er lekser som er best for han. Hvem vet.. 

Men selv om hverdagen min blir mye bedre uten å følge opp han med lekser så trenger han leksene. Ikke nødvendigvis for å lære et mattestykke. Men alt det andre rundt leksene. Ta med riktig bøker hjem, huske hva læreren har sagt, gjøre det læreren sier og strukturere ettermiddagen. Trening, spise, leke, spille, lekser osv. 

For meg er det viktig å lære han det også. 

Han er til tider veldig frustrert over at jeg ikke gir han svaret på leksene sånn at det går fort, han slipper å tenke og alt blir riktig. 

Kjip mamma..

Og...forklare han matte gjør jeg ikke.. ikke fordi jeg ikke forstår det. Men fordi jeg blir irritert når han ikke bare skjønner det. Så der har visst jeg en vei å gå🙈

Så lekser kan kanskje lære meg noe også..

Ikke bare være irritert på lekser, skole og lærer og henge seg på de som mener lekser er en uting. 

Bruk leksene til litt mer enn 2+3👍😊

 

Ikke vær så opptatt av å levere plettfrie lekser😊 bruk heller engasjementet til å blåse ut frustrasjon over lekser til å engasjere seg i hvordan dere kan bruke lekser best hjemme hos dere😄

Jeg bryr meg ikke så mye om lekser som læreren ikke er fornøyd med. Hvis jeg er fornøyd med prosessen rundt så holder det for oss her hjemme😊

 

Nå skal det sies at sønnen min har en fantastisk lærer som ikke kaller oss inn til ekstra samtaler hvis leksene ikke er perfekte😊 Hun ser «hele» ungen og alle kvaliteter de har😊