år mamsen ikke skjønner sosiale koder på fjæsboka:-)

Denne reisen er ikke lett å henge med på:-)

 
 

Noe av det jeg har brukt mye tid på de siste årene er faktisk sosiale medier. Både som informasjonskanal og som.. ja? Hva bruker jeg det egentlig til. Det som er helt sikkert er iallefall at jeg nesten "dør" hver gang Facebook er så vennlig å minner meg på ting jeg skrev for 6-7 år siden. Herregud så dum jeg var:-) Jeg gremmes over statuser jeg la ut. Og tenker at godt det er at jeg har fått litt mer internettsosialmedievett:-) Eller har jeg det?

 

Hvis du spør sønnen min så sier han nei. Det flaueste i hans liv er hvis mamsen legger ut noe på sosiale medier. Inni hodet hans tror jeg dette skjer:

 

- For Gudsskyld IKKE trykk liker eller kommenter!

- Lat som du er foreldreløs. Håper ingen av venna mine ser dette.

 

En gang rapporerte han meg faktisk til Facebook for å skrive upassende innhold. Hva var upassende: Jo.. jeg kommenterte noe han hadde skrevet.. Skulle jo bare være grei da.. Råholt skrives med stor R skrev jeg. Han hadde skrevet: jeg står på råholt. 

 

Dum som jeg var skjønte jeg ikke de internettkodene. Mamsen kommenterer ALDRI. Så fordi jeg et lite sekund var opptatt av norsk ferdighetene til avkommet ble jeg utestengt fra Facebook i tre dager. Jadda.. søt når han var liten var han iallefall:-)

 

Men poenget er at min generasjon har mye å lære om hva som ikke er flaut å legge ut eller skrive om. MEN min generasjon kan lære bort konsekvenser av det som skrives/sendes etc ut i verdensrommet. For det er vel der internett er?:-)

 

Snakker dere med barna om internett og hva de legger ut? Det er ikke fritt fram. Kan man dele bilder eller videoer som andre har sendt til deg? Er du uten skyld da? Nei, det kan få konsekvenser. 

 

Dette er et stort tema, og jeg har ikke alle svarene.